Кому моляться про роботу?

Кому моляться про роботу?
Як молитися, щоб Господь допоміг у роботі, в пошуку роботи? Як молитися, щоб робота йшла добре? Чи молитви на удачу в роботі, як часто запитують в Інтернеті? Християнин просить Бога про допомогу в кожній справі, тому правильно молитися і в пошуку роботи і про те, щоб робота йшла добре.

Як молитися? Звичайно, молитися треба Господу Ісусу Христу від усього серця, просячи Його допомогти знайти таку роботу, щоб гідно, без гріха застосовувати свої дарування на славу Божу і на благо людей.

У пошуку роботи також моляться святому мученику Трифону. О, святий мученику Христовий Трифон, швидкий помічнику всім, до тебе прибегающим і моляться перед святим твоїм чином скоропослушний заступнику!

Почуй нині і на вський годину моління нас, недостойних рабів твоїх, почитали святу пам’ять твою. Ти убо, догоджаючи Христовий, сам обіцявся єси перш твого виходу від житія цього тленнаго молитися за нас до Господа і виклопотав єси у Нього дар цій: аще хто в якій-небудь нужді і печалі своїй призивати почне святе ім’я твоє, тієї да позбавлений буде від всякаго підступу злаго. І якоже ти іноді дочко цареву в Римі граді від диявола мучений зцілив єси, сице і нас від лютих його підступів збережи у всі дні життя нашого, особливо ж в день страшний последняго нашого, віддиху предстательство про нас, коли темнії зрак лукавих бісів оточать і злякають нас почнуть.

Буди нам тоді помічник і швидкий прогонителю лукавих бісів, і до Царства Небесного ватажок, идеже ти нині предстоіші з ликом святих у Престолу Божого, моли Господа, щоб сподобив і нас причасниками бити прісносущнаго веселия і радості, щоб з тобою купно удостоїмося славити Отця і Сина і Святого Утішителя Духа навіки. Амінь. Тропар, глас 4 Мученик Твій, Господи, Трифон, під стражданні своєму вінець прият нетлінний від Тебе, Бога нашого; имеяй бо фортеця Твою, мучителів кинь, поламаєш і демонів немощния зухвалості.

Того молитвами спаси душі наші. ІН тропар, ГЛАС 4 Їжі Божественної, треблаженне, насолоджуючись на небесах неоскудно, славящих піснями пам’ять твою, покрий і збережи від усякої потреби, віджени шкодять нивам тварин та тобі від Христової взиваємо завжди: Радій, Трифон, мучеників зміцнення.

Кондак, глас 8 Троической твердостию багатобожжя зруйнував єси від кінець, всеславний, чесний у Христі бувши, і, перемігши мучителі, у Христі Спасителі вінець прийняв ти мучеництва твого і обдарування Божественних зцілень, яко непереможний. Один святий, Пахомій Великий, просив Бога, щоб Бог навчив його, як треба жити.

І ось Пахомій бачить Ангела. Ангел спочатку молився, потім став працювати, потім знову помолився і знову взявся за роботу. Пахомій і робив так все життя.

Молитва без роботи не прогодує, а робота без молитви про запас не піде. Молитва роботі не перешкода, а підмога.

Можна під час роботи в душі молитися, і це набагато краще, ніж думати про дрібниці. Чим більше людина молиться, тим йому краще і жити.

Молитва перед початком будь-якої роботи, будь-якої справи Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарб благих і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші. Благослови, Господи, і допоможи мені, грішному, здійснити починаємо мною справу, на славу Твою.

Господи, Ісусе Христе, Сину Єдинородний Безначальнаго Твого Отця, Ти бо сказав єси пречистими усти Твоїми, яко без Мене не можете нічого чинити. Господи мій, Господи, вірою обсяг у душі моїй і серце Тобою проречена, припадаю Твоєї благості: помози ми, грішному, цю річ, мною починали, про Тебе Самому совершіті, в ім’я Отця і Сина і Святого Духа, молитвами Богородиці і всіх Твоїх святих . Амінь.

Виконання всіх благих Ти єси, Христе мій, виконай радості і веселощів душу мою і спаси мене, бо єдиний Многомилостивий, Господи, слава Тобі. Достойно є яко востаннє, славити Тебе Богородицю, присноблаженну і Пренепорочну і Матір Бога нашого. Чеснішу Херувим і славнішу без порівняння Серафим, без зотління Бога Слово породила, сущу Богородицю Тебе величаємо.

Кому моляться про роботу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!